Google zet in op internet of things. Op haar I/O congres Google kondigde Google Brillo aan. Een besturingssysteem voor “the internet of things”. Het systeem ondersteunt ondermeer Wi-Fi, Bluetooth Low Energy en devices met het Android systeem. Google gebruikt Weave als communicatie-laag die zit tussen Brillo apparaten, de cloud en apparaten zoals telefoons of tablets Google is al jaren bezig om in uw huis te komen, eerder met Android @ Home-project en ook door de overname van nexus (thermostaat).

Wie bestuurt is in de lead

Hoe handig zou het zijn als we alle apparaten met een apparaat kunnen besturen. En wat Google betreft wordt dat een apparaat met haar besturingssoftware. Voor consumenten natuurlijk een gemaksfactor van jewelste. Het “slimme huis” komt hiermee wel heel snel in beeld. Eén platform biedt voordelen Stel je hebt slimme apparaten in huis, gordijnen die automatisch open- en dicht kunnen en een robot die je helpt met allerlei taken. Hoe handig zou het niet zijn wanneer deze allemaal verbonden zijn. Je spreekt tegen je robot (zie ontwikkelingen Google Now) en vervolgens worden de dingen in huis voor je geregeld.

Dat er onderhuids nog meer data kan worden vastgelegd, wie wij zijn en wat wij doen nog inzichtelijker wordt is weer in het belang van Google en haar adverteerders.

Domotica

Naast comfort, veiligheid, energiebesparing is gebruikersgemak een belangrijke factor bij domotica. Het feit dat grote partijen als Apple en Google hier nadrukkelijk op inzetten betekent dat hier nadrukkelijk rekening mee moet worden gehouden wanneer er robot toepassingen worden ontwikkeld.

via: robotblog.nl