De TU/eXperience day is een jaarlijks gratis evenement voor belangstellenden van Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en wordt dit jaar georganiseerd op 31 mei als onderdeel van Dutch Technology Week (DTW).  Met activiteiten voor jong en oud, ziet, hoort en beleeft de bezoeker vernieuwende en verbazingwekkende technologie op het gebied van energie, gezondheid en slimme mobiliteit. Daarnaast valt er volop te genieten van muziek, een foto-expositie, diverse dans- en sportworkshops en nog veel meer. Het festival vindt plaats op de TU/e campus in Eindhoven, entree en parkeren zijn gratis.

De laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek, of een (kinder)college van een echte professor. Daarna zelf een game programmeren en scheikundige proeven doen in het Toverlab. Technologie komt voor de jongsten tot leven dankzij de aanwezigheid van voetbalrobots die de laatste moves laten zien op het voetbalveld. Een bezoek brengen aan een ijskoepel behoort ook tot de mogelijkheden, net zoals het bezichtigen van het duurzame autopark met onder andere zonneauto Stella. Neem plaats in een elektrische raceauto plaatsnemen en zie een oogoperatierobot aan het werk.  Onder het genot van een hapje en drankje is het mogelijk om de campus van de universiteit te verkennen als een ware festivalganger.  Zelfs een tochtje in een kano op de Dommel behoort tot de mogelijkheden.

Tijdens de TU/eXperience Day is dit jaar voor het eerst een speciaal alumniprogramma opgesteld voor afgestudeerden TU/e’ers.  Zo is er onder andere een lezing rond een actueel onderzoeksthema en een forumgesprek waarin alumni vertellen over hun loopbaan.

De TU/eXperience Day is onderdeel van de Dutch Technology Week (DTW) in Eindhoven, die dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd van 31 mei tot en met 6 juni. Tijdens deze dagen zijn er in de hele regio een week lang evenementen waarbij techniek en innovatie centraal staan.

via: robotnieuws.blogspot.nl