Op donderdag 30 april 2015 vindt aan de UGent de WELEK sumo-robotcompetitie plaats waarbij deelnemers uit het secundair en hoger onderwijs het tegen elkaar kunnen opnemen.

Sinds 2008 organiseert de werkgroep elektronica van de IEEE student branch Gent samen met Dwengo vzw jaarlijks een robotcompetitie. De wedstrijd is uniek in zijn soort in die zin dat er jaarlijks een andere opdracht is en dat leerlingen van het secundair onderwijs het kunnen opnemen tegen studenten van het hoger onderwijs en/of alumni. De opdrachten zijn steeds zo gekozen dat ze haalbaar zijn voor beginners maar niet beknottend zijn voor ervaren robotbouwers. Daarom legt het reglement ook geen platformkeuze. Zo namen vorig jaar ongeveer 150 studenten deel met 55 robots uit Lego, K’nex, hout, … met daarop een Arduino, Dwenguino, RaspberryPi of Dwengo-bordje.

Op donderdag 30 april 2015 is het weer zover en duelleren zelfgebouwde sumo-robots in een-tegen-een-gevechten met elkaar. Beide robots worden in een cirkel geplaatst en de eerste die er in slaagt om de ander uit de cirkel te duwen wint. Zoals bij de voorbije robotcompetities is het de bedoeling om met beperkte middelen een zo intelligent mogelijke robot te bouwen. Het team met de slimste en sterkste robot wint een van de schitterende prijzen. De prijzenpot blijft voorlopig nog een verrassing, maar het wordt zeker de moeite!

via: robotnieuws.blogspot.nl