Soms kom je robots tegen van start-ups die de moeite waard zijn. In dit geval gaat het om een robot die als buddy voor het gezin moet gaan werken. De Buddy robot helpt bij de communicatie, de veiligheid, de educatie en activering en kan helpen bij ouderenzorg. Buddy robot kost nu 549 dollar op Indiegogo en zou geleverd worden in mei 2016.

Buddy robot

De robot is 56 cm hoog en weegt 5 kg. Buddy is gemonteerd op drie gemotoriseerde wielen die hem in staat stellen om te bewegen en te draaien. Besturing vindt plaats door een 8-inch tablet interface die ook fungeert als zijn gezicht. Buddy robot heeft 16 GB aan lokale data-opslag en een batterijduur van 8-10 uur, ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth Low Energy-connectiviteit.

Diverse sensoren en hardware helpen buddy om de functionaliteiten te leveren die van hem verwacht worden. Zo beschikt de robot over een camera, ultrageluid, infrarood en thermische sensoren, een afstandsmeter sensor, een temperatuursensor, grond detectoren, een microfoon, een audio-uitgang en luidsprekers. De software voor Buddy is open- source, wat betekent dat ontwikkelaars aparte applicaties kunnen wat we ook terugzien bij NAO.

Functionaliteit

  • Buddy kan objecten en gezichten detecteren, herkennen en volgen
  • Hij kan spraak herkennen en zelf tekst spreken om te beginnen in het Frans en Engels
  • Hij kan telefoon of video-oproepen maken voor gebruikers
  • Hij kan fungeren als een kalender, wekker en gebruikers herinneringen sturenĀ 
  • Buddy kan op afstand bestuurd worden en daarmee controleren of er ongewone dingen gebeuren in huis
  • Volgens de makers zou de robot ook vallen kunnen detecteren

Realistisch ?

Onze ervaring is dat de filmpjes op websites als Indiegogo en Kickstarter er zeer gelikt uitzien. Dat geldt ook voor de video over Buddy robot. Met name bij de autonomie waarmee de robot in huis rond rijdt zetten wij onze vraagtekens. Desalniettemin zijn de geboden functies logisch en zeker interessant.

Bron : Blue frog roboticsĀ 

Via: robots.nu