China ontwikkelt hard door met robots China wil in 2030 marktleider worden op het gebied van innovatie en investeert veel in de robotindustrie. Mede door de één kind politiek zullen er in de nabije toekomst te weinig arbeidskrachten zijn om de oude Chinese economie met z’n fabrieken en zware industrie draaiende te houden. Een situatie die vergelijkbaar is met Japan.

Service en family robots

Op de robot expo in Peking 2016 worden er naast industriële robots zijn er ook veel nieuwe service robots getoond. Veel van deze robots zijn we qua functionaliteit al eerder tegengekomen, bijvoorbeeld een family robot doet veel doet denken aan de buddy robot en een service robot die bedoeld is om drankjes rond te brengen.

Service robot godin

 

Amy robot

Amy robotics komt met een een sociale service robot die kan worden ingezet in de huiselijke omgeving of als service robot binnen organisaties. Een combinatie tussen een telepresence robot en een sociale robot.

Amy robot

 

Prijs en beschikbaarheid

Interessant wordt het om te zien welke prijzen Chinese aanbieders gaan vragen en hoe het is met de beschikbaarheid, verschillende talen en services. Lokale overheden strooien aldaar met subsidies en aantrekkelijke belastingvoordelen om technologiebedrijven te stimuleren robots te ontwikkelen. Robots die ongetwijfeld ook onze kant opkomen.

 

Bron : NOS – Robots rukken op in China

Via: robots.nu