Jibo zal op korte termijn niet beschikbaar komen in Europa. Wel in de Verenigde Staten en Canada. Het bedrijf informeerde buitenlandse investeerders (crowdfunding) via een e-mail (lees hieronder). Het bedrijf geeft als verklaring “Jibo functioneert niet aan onze normen in uw land,”. De verwachte uitbreiding naar een aantal internationale markten is nu gepland in het najaar van 2017.”

Functionaliteit Jibo

De ontwikkelaars ervaren al langer weerstand om Jibo te lanceren. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de eerste exemplaren in oktober 2015 zouden worden uitgeleverd. Nu is dat al oktober 2016 en dan beperkt tot een paar landen. De ontwikkelaars van de robot wijten het probleem vooral aan trage verbinding met de servers die klanten buiten Noord-Amerika zullen ervaren. Ook zou de robot geen Engels kunnen verstaan als dat met een accent wordt gesproken.

Spraakherkenning, essentieel voor een desktoprobot, snelheid voor interactie en waarschijnlijk ook de koppeling naar artifical intelligence vragen duidelijk meer inspanning.

Jibo robot

Concurrentie

We zullen moeten afwachten wat de gevolgen van deze laatste aankondiging, maar het lijkt een andere grote teleurstelling voor de ‘s werelds eerste sociale robot “die ooit zo veelbelovend leek. Het zal een zware strijd voor Jibo worden in een markt die drukker en drukker wordt met concurrente als Amazon Echo en Google home. Mogelijk dat de oprichters zich daarom oriënteren op China.

Bron : Robotic trends

 

 

 

 

Via: robots.nu