Wanneer we praten over kunstmatige intelligentie wordt al snel de link gelegd naar robots die slim met ons kunnen communiceren. Google heeft een rapport uitgegeven over zijn Neuro Conversational Model, een manier om robots in staat te stellen een diepere conversatie te voeren met mensen.

Intelligentie

De nieuwe chatbot is ontworpen om te leren van vele dialogen die zijn gevonden in duizenden film ondertitelingen en online support. De chatbot kan antwoorden geven op voorgeprogrammeerde woorden in relatie tot bepaalde vragen , maar kan ook nieuwe antwoorden formuleren. Hiermee wordt de chatbot zelflerend.

Google chatbot

Uit de test bleek dat antwoorden op technische onderwerpen prima gingen, maar als het gaat over het meer filosofische of ethische vragen zoals moraliteit, onzelfzuchtigheid en geloof gaf de chatbot regelmatige onlogische antwoorden. Daarnaast gaf de chatbot regelmatig eenvoudige, korte antwoorden. De chatbot slaagde dan ook niet voor de Turing test. In de Turing-test gaat het er om, of een computer in staat is een menselijke gesprekspartner die niet kan zien met wie hij spreekt, ervan te overtuigen dat hij met een medemens in gesprek is.

Google robot

Desalniettemin hebben we weer te maken met een robot onderdeel wat relevant is voor de toekomst. Wanneer je kijkt naar de technologische ontwikkelingen die Google stap voor stap introduceert, kun je wachten op de eerst Google robot. In 2013 waren er al 8 acquisities van robot gerelateerde bedrijven waaronder Boston Dynamics. In 2011 is Google het brain project gestart. Binnen dit project willen wetenschappers software ontwikkelen die het leermodel van de menselijke hersenen kan na doen. En recentelijk was er een upgrade van Google Now waarbij de spraakherkenning weer met sprongen vooruit is gegaan.

Bron : rt.com – google-chatbot-life-purpose

Via: robots.nu