Lily is de eerste “wegwerp” drone. Je gooit Lily in de lucht waarna je direct HD-foto’s en video’s en slow-motion beelden te maken. (zie video) De besturing gebeurt via een klein GPS tracking-device wat in een waterdichte polsband kan worden omgedaan. Ook de drone heeft gps, zodat hij zijn eigen positie kan bepalen. De polsband beschikt over een vijftal knoppen waarmee de gebruiker de drone lager of hoger laten vliegen of laten landen.

Bedoeld voor outdoor

De Lily-drone is waterproof en kan drijven. Het ronde ontwerp met afmetingen van 26,1×26,1×8,2cm moet in een rugzak kunnen passen. Het gewicht bedraagt 1,3kg. Lily vliegt met maximaal 40 kilometer per uur en blijft daarbij tussen de 1,75m en 15m boven de gebruiker. Horizontaal vliegt het apparaat tussen de 1,75m en 30m van de tracker. Wanneer de accu bijna leeg is, landt de drone automatisch. Als het contact met de tracker verloren gaat, krijgt de gebruiker op een bijbehorende smartphone-app een melding met de laatste gps-locatie van het apparaat.

Camera

De camera is volledig geïntegreerd in de drone, om het apparaat zo compact mogelijk te houden. De camera zoomt automatisch in op het deel van het beeld waarin de gebruiker zich bevindt en stabiliseert het beeld. Foto’s maken doet het apparaat met 12 megapixels, filmen gebeurt met maximaal 1080p op 60fps of 720p op 120fps. Overigens kan de drone ook live lage-resolutiebeelden naar een telefoon met de Lily-app streamen.

Beschikbaarheid

De pre-order prijs is 499 dollar (+verzending naar Europa 20 tot 30 dollar verzendkosten). Uitlevering eerste helft van 2016 (februari 2016). De consumentenprijs wordt 999 dollar zodra Lily in de winkel komt.

Bron : Lily

Via: robots.nu