Iedereen weet dat Kickstarter twee kanten heeft. Aan de ene kant maakt het innovatie mogelijk door klanten te trekken met een product dat nog gemaakt moeten worden. Aan de andere kant komen deze innovative producten vaak niet tot stand of zijn ze minder gaaf als voorgespiegeld in mooie video’s .

De personal robot op Kickstarter

Een project waarbij we het helemaal spannend vinden of het werkelijk kan wat ze allemaal beloven is de Personal Robot van Robotbase. Als je ziet wat ze allemaal beloven voor nog geen duizend dollar dan is de tijd van de huisrobot echt aangebroken. Maar we blijven skepitsch want het zijn nogal wat beloftes:

  • Gezichts- en gemoedstoestand herkenning
  • Objectherkenning
  • 3d camera
  • Deep learning kunstmatige intelligentie

Met al deze technologie zou deze robot in staat zijn pro-actief te assisteren met allerhande dagelijkse zaken als agenda beheer, reminders, voorlezen, foto’s maken, je domotica bedienen, je huis bewaken en muziek spelen. Voor nog geen duizend dollar. Voor minder dan duizend dollar. Ja ik herhaal het want dat zou een doorbraak zijn. Weliswaar een doorbraak waar ik op zit te wachten als geen ander, maar zien is geloven. Bring it on. 

Via: robots.nu