In Japan loopt de beroepsbevolking snel terug. De verwachting dat de vergrijzing al rond 2020 moet worden opgevangen. Dit zal deels worden gedaan door robots in te zetten op de werkvloer.

Robot Nao als bankmedewerker

Nao gaat bij één van de grootste banken van Japan (Mitsubishi UFJ Financial Group) aan de slag. De robot gaat klanten informeren over geld wisselen, geldautomaten, het openen van een bankrekening of een overboeking naar het buitenland. Om zijn werk goed te kunnen doen is Nao uitgerust met een camera in zijn hoofd en spreekt hij 19 talen.

Nieuwe software stelt de robot in staat om de emoties van klanten te analyseren via gezichtsuitdrukkingen en de toon van de stem. Op deze manier kan Nao mensen beter “te woord staan”.

Bron : The guardian – japanese-bank-introduces-robot-workers-to-deal-with-customers-in-branches

 

Nao aan het werk

Pepper robot gaat voor Nestle werken

In oktober 2014 kondigde Nestle al aan dat de robot Pepper ingezet gaat worden. De bedoeling is dat de humanoid robot Pepper in elektronica winkels koffiezetapparaten gaat promoten.

Bron : Robots.nu – pepper robot gaat voor Nestle werken

Nieuwe technologie in Themapark Huis ten Bosch

Huis ten Bosch is een themapark, waarin een replica van een Nederlands stadje met allerlei Nederlandse gebouwen is gemaakt. Robots zullen daar taken van de portier, schoonmaker en receptionist gaan uitvoeren. Het hotel heeft nog andere nieuwe snufjes zoals het openen van deuren op basis van gezichtsherkenning.

Bron : Japantimes –huis ten Bosch theme park get hotel staffed robots

Via: robots.nu