Boston Dynamic is als lang bezig met de ontwikkeling van robots. Met Atlas, spot en petman hebben ze al veel ervaring met de bouw van robots. En dat is te zien in de spotmini.

Spotmini

SpotMini is kleiner en lichter dan zijn voorgangers en volledig elektrisch. Op een volle batterij houdt hij het 90 minuten vol. Hij is zeer nauwkeurig, stabiel en flexibel. In de video, zeer de moeite waard, zie je spotmini door de kamer lopen, onder een tafel doorkruipen, uitglijden over een banaan en de trap oplopen.

Klusjes in huis

Verrassend is de toepassing van deze robot voor klusjes in huis zoals spullen in de afwasmachine plaatsen en troep weggooien. Hiervoor gebruikt de robot zijn kop als een soort bek.

Google

Een paar maanden geleden heeft Google Boston Dynamics in de etalage gezet omdat er verschil van mening was over het soort te ontwikkelen robot. Google wilde een betaalbare robot voor in huis terwijl Boston Dynamics verder wilde door ontwikkelen op robots voor militaire doeleinden. Het lijkt erop of spotmini de uitkomst is van deze interne strijd.

Via: robots.nu