De zano mini drone is een mooi voorbeeld hoe toegankelijk straks foto’s en video’s uit de lucht worden die we vervolgens op sociale media kunnen delen.

Drone niet groter dan je hand

De zano kan op de palm van je hand (zie video). De kleine drone is 6,5 cm bij 6,5 cm en weegt 55 gram. Opladen kan via USB. Zano heeft een 5 megapixel on-board HD video camera plus digitale microfoon. Besturing kan worden gedaan door een virtuele joystick op je IOS of android device.

Zano drone

Actie in beeld

Zano heeft een Follow Me-functie met een bereik bedraagt ongeveer 15-30 meter. Wanneer de drone te ver afdwaalt, signaal verliest of de batterij op is, keert deze kleine vriend terug naar je mobiel Een vraag die vaak het gevolg is van deze volgtoepassing, is echter hoe de drone autonoom gaat navigeren tussen de bomen, vogels en andere voorwerpen die op zijn pad komen. Zano bevat een infrarood sensor waarvan wordt beweerd dat hierdoor voldoende obstakels vermeden kunnen worden.

De verwachting is dat deze nano drone eind 2015 leverbaar is.De specificaties en de handzaamheid van Zano zijn interessant genoeg om te verwachten dat deze mini drone zijn weg naar de consument zal vinden. Voor de professionelere (water) sporter is de airdog drone een interessant alternatief.

Meer drones

Via: robots.nu