Zenbo is bedoeld als huis robot. Zenbo kan onafhankelijk navigeren en reageert op gesproken commando’s. Naast expressie fungeert ZenBo’s gezicht als een touchpad interface om oproepen te doen, online te winkelen en video te streamen. Zenbo heeft heel veel weg van Buddy, de robot die in 2015 werd geïntroduceerd.

Functionaliteit Zenbo

Zenbo kent als belangrijkste functie hulp, entertainment en kameraadschap. De robot is met name gericht op oudere mensen. Een interessante functie is de belofte van Asus dat de robot verbonden kan worden met smart-home apparaten (domotica): Hierme kun je controleren wie er aan de deur is via een aangesloten camera om vervolgens op afstand de deur via het gezicht van de robot te opennen. Zenbo zou verder in staat zijn om verbinding te maken met verlichting , tv’s , airconditioners en daarmee het centrale communicatiepunt in je huis worden.

Zenbo huisrobot

Ondersteuning voor de zorg

Het is nog vroeg, maar ASUS zegt dat ZenBo eigenaren kan helpen met gesproken herinneringen, zoals een afspraak met de doktor en het innemen van de medicatie. De robot zou ook in staat zijn om noodhulp berichten te sturen naar familieleden als iemand naar beneden valt en biedt een telepresencence functie waardoor familie of zorgverleners zelf de controle over de robot kunnen nemen en via de ingebouwde camera de situatie kunnen overzien.  

Op de markt

Volgens Asus Zenbo zal komen op de markt voor $ 599, maar het is nog onduidelijk wanneer dat zal gebeuren, in welke landen en welke talen de robot zal spreken. Daarnaast werkt Asus met een SDK voor externe ontwikkelaars dus is het nog afwachten welke software er gaat komen.

Ons inziens is deze prijs erg laag gegeven de functionele ambitie die is uitgesproken.

Bron: Engadet – asus-zenbo-robot

Via: robots.nu