Adidas introduceert een nieuwe sneaker waarvan de zool met 3D-printers wordt gemaakt. Het gaat om de FutureCraft 4D-schoen, waarvan de zool met behulp van een 3D-printer van de startup Carbon wordt geproduceerd.

De 3D-printer van Carbon maakt gebruikt van Digital Light Synthesis, een proces waarbij programmeerbare vloeibare hars wordt bestraald met ultraviolet licht om duurzame polymere producten te creëren. Deze technologie wordt door Adidas in de FutureCraft 4D-schoen voor het eerst ingezet.

Digital Light Synthesis

Adidas meldt dat Digital Light Synthesis in tegenstelling tot traditionele productiemethoden de mogelijkheid geeft aan de behoeften van iedere atleet op het gebied van bewegingsvrijheid, ondersteuning, stabiliteit en comfort te voldoen met behulp van één enkele component. Daarnaast leveren producten die met behulp van deze technologie geproduceerd zijn betere prestaties op het gebied van duurzaamheid en responsiviteit.

De Futurecraft 4D-schoen is vanaf de herfst/winter van 2017 verkrijgbaar in winkels wereldwijd. In eerste instantie produceert Adidas 5.000 paren. In het aankomend seizoen wil Adidas dit aantal opvoeren tot 100.000 stuks.

De FutureCraft 4D-schoen met een zool geprint met behulp van Digital Light Synthesis van Carbon (bron: Adidas)

De FutureCraft 4D-schoen met een zool geprint met behulp van Digital Light Synthesis van Carbon (bron: Adidas)

Via: visionandrobotics.nl