Apple gaat kleine robots inzetten om de binnenzijde van haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Cupertino in kaart te brengen. De data wordt toegevoegd aan de nieuwe versie van de navigatie-app Kaarten in iOS 9.

9to5Mac meldt dat de kleine robots het formaat hebben van een Roomba, de populaire robotische stofzuiger. De robots zijn uitgerust met Bluetooth en kunnen overweg met Apple’s iBeacon technologie.

WiFiSlam

Apple nam eerder WiFiSlam over, een bedrijf dat een technologie heeft ontwikkeld waarmee door WiFi-signalen op te vangen en te analyseren de locatie van een unit kan worden bepaald. Het is onbekend of Apple deze technologie heeft verwerkt in de kleine robots die haar hoofdkantoor in kaart moeten brengen.

Naast de binnenzijde van gebouwen krijgt Kaarten ook op andere gebieden een update. Zo wordt een dienst toegevoegd waarmee gebruikers reizen via het openbaar vervoer kunnen plannen. Bronnen melden tegenover 9to5Mac dat de luchthavens, treinstations en busstations in Kaarten voortaan worden voorzien van extra grote iconen, om de locatie eenvoudiger vindbaar te maken op de kaart.

Via: visionandrobotics.nl