Het aantal industriële robots dat in China wordt geproduceerd neemt snel toe. Chinese bedrijven hebben in de eerste negen maanden van 2016 al zo’n 30% meer industriële robots geproduceerd dan in 2015.

Dit blijkt uit cijfers die de Chinese overheid via de Chinese staatszender CCTV heeft vrijgegeven. China is al langer de grootste afzetmarkt voor industriële robots ter wereld. Zo blijkt uit cijfers van de International Federation of Robots (IFR) dat in 2015 in China zo’n 57.000 industriële robots zijn geïnstalleerd. De Verenigde Staten staat met een forse achterstand op de tweede positie. In de VS werden in hetzelfde jaar 26.200 industriële robots geïnstalleerd.

Wang Ruixiang, president van de China Machinery Industry Federation, maakte in augustus op de China International Summit of Robot Industry in Shanghai al bekend dat China in 2020 zo’n 100.000 industriële robots per jaar wil produceren. Hoe ver het land inmiddels op weg is naar dit doel is onduidelijk, aangezien CCTV geen absolute aantallen noemt.

Via: visionandrobotics.nl