Cognex introduceert de In-Sight Laser Profiler. Met behulp van dit meetsysteem kunnen de afmetingen van onderdelen op de productievloer nauwkeurig worden gecontroleerd.

In een groot aantal sectoren wordt gebruik gemaakt van meetsystemen om zeker te stellen dat geproduceerde onderdelen aan de gespecificeerde toleranties voldoen. Denk hierbij aan de automotive industrie en de elektronicasector, maar ook aan de voedsel- en drankenindustrie. Kleine varianties in afmetingen kunnen impact hebben op onder andere de productkwaliteit, reputatie van een merk en veiligheid van klanten. Met de In-Sight Laser Profiler helpt Cognex bedrijven afwijkingen in de afmetingen van producten tijdig te identificeren.

In enkele minuten te configureren

De In-Sight Laser Profiler is uiteraard niet het enige meetsysteem op de markt. Cognex stelt dat veel andere systemen echter complex zijn. De In-Sight Laser Profiler kan volgens het bedrijf juist eenvoudig geconfigureerd kan worden. Wie met een 2D In-Sight systeem overweg kan gaan, kan de In-Sight Laser Profiler in enkele minuten configureren.

Gebruikers kunnen het meetsysteem vanaf iedere willekeurige locatie op de fabrieksvloer monitoren dankzij een webinterface. Deze is geschikt voor zowel laptops, smartphones als tablets. De In-Sight Laser Profiler is per direct verkrijgbaar.

Via: visionandrobotics.nl