Dassault Systèmes maakt het 3DEXPERIENCE-platform via de cloud toegankelijk voor onderwijsinstellingen. De instellingen krijgen hiermee toegang tot software voor productontwerp, digitale productie, levensechte simulaties en online samenwerken, die ook door bedrijven in de praktijk wordt gebruikt.

DassaultSystemesDassault Systèmes werkt al decennialang samen met onderwijsinstellingen en studenten voor de stimulering van innovatie. Bekende Nederlandse voorbeelden zijn het succesvolle Formula Student Team, Forze Team en Nuon Solar Team van de TU Delft en het Ocean Cleanup project.

Eenvoudiger samenwerken via de cloud

Het 3DEXPERIENCE-platform voor onderwijs helpt docenten en studenten eenvoudiger samen te werken in projecten en hiermee tijd besparen. De leeromgeving biedt de voordelen van de cloud, zoals altijd en overal beschikbaar hebben van alle benodigde informatie. Het aanbod is daarnaast aanzienlijk uitgebreid voor de ondersteuning van educatieve processen en research. Bij het ontwerpen en engineering, systems engineering, productie en inmiddels ook architectuur en civiele techniek. Het 3DEXPERIENCE-platform voor onderwijs draait op een aparte infrastructuur en kan worden aangepast op de behoeften van middelbaar, hoger en universitair onderwijs.

Docenten kunnen de intuïtieve webinterface van het 3DEXPERIENCE-platform ook gebruiken voor het ontwikkelen en geven van online opleidingen aan deelnemers in de hele wereld. Studenten kunnen op de campus aan projecten beginnen en er thuis probleemloos aan verder werken. Daarnaast kunnen zij eenvoudig onderwerpen bespreken via online communities of elkaars schermen delen. Het cloudplatform geeft gebruikers altijd en overal toegang tot de laatste versie van hun werk. Docenten kunnen via dezelfde omgeving op elk gewenst moment de voortgang van projecten monitoren, studenten begeleiden en na voltooiing ingeleverde opdrachten beoordelen.

Lesmateriaal en case studies

Om docenten te ondersteunen bevat het 3DEXPERIENCE-platform voor onderwijs ook lesmaterialen en industriegerichte case studies. Verder is het certificeringsprogramma van Dassault Systèmes vernieuwd, om studenten de mogelijkheid te bieden hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Via: visionandrobotics.nl