Dell opent de deuren van zijn eerste Europese Internet of Things (IoT)-lab. Het laboratorium in het Ierse Limerick vormt één van de pijlers van de nieuwe IoT-divisie van Dell. Het lab legt zich toe op het integreren van hardware, software en services tot complete IoT-oplossingen, die onder andere de maakindustrie kunnen helpen bij het automatiseren van taken. Daarnaast lanceert de nieuwe IoT-divisie van Dell zijn eerste IoT-oplossing: de Dell IoT Gateway. Deze helpt fabrikanten het ontwikkelingstempo van IoT-oplossingen op te voeren.

Dell opende vorig jaar al samen met Intel een IoT-lab in Santa Clara, Californië. Het bestaande Dell Solution Center in Limerick wordt nu aangevuld met het eerste Europese IoT-laboratorium van het bedrijf. Het lab biedt Europese organisaties een speciale faciliteit voor het ontwerpen, modelleren, implementeren en testen van IoT-oplossingen, zodat zij die sneller op de markt kunnen introduceren. Denk hierbij aan oplossingen voor industrie-automatisering.

Nieuwe gateways

Dell breidt daarnaast zijn IoT-aanbod uit met nieuwe gateways. Deze kleine vaste of draadloze apparaten verzamelen, verwerken en beveiligen sensorgegevens aan de rand van het netwerk. Hun verwerkingskracht biedt gebruikers de flexibiliteit om analyses uit te voeren aan de netwerkrand. Dit reduceert de latency bij datagestuurde beslissingen over zaken als het energieverbruik en het triggeren van een verzoek om proactief hardwareonderhoud. Dit vermindert de tijd en kosten tijdens het overzetten van gegevens naar de cloud en het datacenter. De nieuwe gateways van Dell vormen een basis voor een IoT-oplossing aan de netwerkrand die bandbreedte bespaart door alleen waardevolle data naar de cloud te retourneren.

De Dell IoT Gateway is per direct verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada en is vanaf 15 juni verkrijgbaar in een select aantal landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Neem voor meer informatie contact op met uw lokale Dell-contactpersoon. Het Dell IoT Lab is toegankelijk voor zowel klanten als partners van Dell.

Via: visionandrobotics.nl