Drones kunnen voor bedrijven een handig hulpmiddel zijn bij het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het inspecteren van moeilijk bereikbare plekken. Dronebase is een marktplaats waarop bedrijven drones voor dit soort doeleinden kunnen huren.

Dronebase is een business 2 business marktplaats en dus volledig gericht op zakelijke gebruikers. De marktplaats biedt drone service providers de mogelijkheid hun diensten aan te bieden. Deze providers maken het bijvoorbeeld mogelijk luchtfoto’s te maken, een bouwterrein in kaart te brengen of te monitoren of in de mijnbouw voorraden inzichtelijk te maken.

Inclusief bestuurder

De drones die via Dronebase worden geleverd worden door medewerkers van de drone service providers bestuurd. Bedrijven hoeven dus niet zelf met een drone aan de slag en kunnen dit in zijn geheel uitbesteden aan de service providers.

In eerste instantie biedt de marktplaats gestandaardiseerde prijzen voor twee specifieke soort diensten: luchtfotografie en -video’s (399 dollar) & data-gedreven kaarten creëren en onderzoeksdoeleinden (499 dollar). Naar verwachting worden op termijn ook de prijzen voor andere diensten gestandaardiseerd.

dronebase

Via: visionandrobotics.nl