Met meer dan 250 robotconfiguraties is FANUC een van de grootste spelers op het gebied van industriële robotisering. Robots voor food en packaging maken hier een belangrijk deel van uit en daarom blijft FANUC innoveren in dit segment. Deze nieuwe oplossingen worden op 11 en 12 oktober voorgesteld op de Empack beurs in Mechelen.

FANUC wil op deze editie van Empack nog eens benadrukken dat het verder gaat dan de robots alleen. Zij staan voor heel wat toegevoegde waarde met het unieke aanbod van in huis ontwikkelde, intelligente 2D en 3D visiesystemen, krachtige en intuïtieve softwarepakketten voor doelgerichte toepassingen in de verpakkingswereld. Dankzij deze features kan een robot snel én flexibel geïntegreerd worden.

Met de introductie van de groene, collaborative robots neemt die flexibiliteit nog verder toe. Collaborative robots zijn zo ontworpen dat ze zonder afscherming op een veilige manier kunnen samenwerken met mensen.

FANUC blijft verder inzetten op robots met afgeronde vormen en een clean ontwerp. Ze zijn gebouwd voor toepassingen in de voeding, farmacie en clean rooms. Deze robots zijn volledig omsloten en alle hoeken en naden zijn afgerond of weggewerkt zodat ze perfect gereinigd kunnen worden en productcontaminatie tot een minimum wordt herleid.

Al deze nieuwe robots zijn gebouwd volgens de industriële, betrouwbare standaarden van FANUC: reliable, predictable en ‘easy-to-repair’. Met Zero Down Time en Field systemen wil FANUC de volgende stappen zetten in het reduceren van productiestilstanden tot een absoluut minimum.

Wat deze oplossingen voor u kunnen betekenen kunt u komen ontdekken op stand E026 op de Empack beurs in Mechelen.

Op woensdag 11 oktober om 11.55 uur kunt u de lezing van Filip Tuypens, Sales & Development manager FANUC, bijwonen. Filip zal het hebben over de trends en de evolutie die zich voordoen in industriële robotica.

Via: visionandrobotics.nl