Een groep studenten van de Amerikaanse Rice Universiteit heeft een handschoen ontworpen waarmee objecten die in een virtuele wereld worden opgepakt levensecht aanvoelen. De handschoen is gericht op gamers, maar kan ook voor de maakindustrie erg interessant zijn.

De Hands Omni handschoen is op dit moment nog een prototype, maar ziet er veel belovend uit. “We hebben een handschoen gemaakt waarin kleine zakjes onder je vingers worden opgeblazen”, legt Thor Walker, student werktuigbouwkunde bij de Rice Universiteit, uit. “Je kunt het systeem koppelen aan een videogame. Zodra je een virtueel object pakt voelt het als je dit object in werkelijkheid vastpakt.”

De Omni Hands handschoen van de Rice Universiteit

De handschoen is gericht op gamers, maar biedt ook voor de maakindustrie kansen. Zo zou in theorie tijdens het ontwerpen van een nieuw product het product kunnen worden vastgepakt met behulp van de Hands Omni, waardoor tijdens het ontwerpen al kan worden nagegaan hoe het object in de hand ligt. De Hands Omni weegt ongeveer 350 gram, waardoor deze volgens de ontwikkelaars ook langere tijd comfortabel kan worden gedragen.

Via: visionandrobotics.nl