In de centrale bibliotheek van Den Helder aan het Bernardplein is de robot NAO van Aldebaran Robotics gepresenteerd aan het publiek. NAO is een humanoid die gebruikers kan ondersteunen bij dagelijkse taken in huis.

Dit meldt het Noordhollands Dagblad. De robot werd gepresenteerd door Anita van Hoek van Robot.nu. Anita stelde robot allerlei vragen, die door NAO werden beantwoord. De demonstratie vond plaats op de viering van Internationale Vrouwendag afgelopen zondag, die door het Internationaal Vrouwencentrum (IVC) in samenwerking met de KopGroep Bibliotheken in Den Helder werd gevierd. Het thema van de viering luidde ‘de robotisering van de samenleving’. Tijdens de middag werd dan ook gesproken over de ‘robotrevolutie’.

Bezoekers hebben op de dag kennis kunnen maken met robots. Ook de vraag of robots in de toekomst banen overbodig gaat maken is hierbij behandeld, waarbij ook de nieuwe arbeidsplaatsen die door deze ontwikkeling ontstaan zijn benadrukt. Daarnaast werden video’s vertoond waarin het nut van de robots wordt gedemonstreerd. Het gaat hierbij onder andere om een video waarin de positieve invloed die een robot kan hebben op een autistisch kind wordt gedemonstreerd.

Via: visionandrobotics.nl