IDS lanceert Vision Suite 1.0, dat gebruikers helpt GigE Vision camera’s snel en eenvoudig op te zetten en te evalueren. De software is voorzien van een grafische gebruikersinterface, waarmee gebruikers aangesloten camera’s kunnen testen zonder hiervoor programmeerkennis nodig te hebben. Daarnaast bevat de suite een reeks tools die het onder andere mogelijk maken de configuratie van verschillende camera’s te automatiseren.

De Vision Suite bevat onder andere de Vision Cockpit, een tool die onder andere kan worden gebruikt om IP-adressen van aangesloten camera’s te in te stellen. Daarnaast kunnen gebruikers met behulp van Vision Cockpit camera’s configureren, waarbij de mogelijkheden zijn onderverdeeld in de categorieën ‘beginner’, ‘expert’ en ‘guru’ in overeenstemming met de GenICam Standard Feature Naming Convention (SFNC). Gebruikers kunnen onder andere instellingen als de frame rate en sluitertijd aanpassen via Vision Cockpit.

Command line tools en GenTL Producer

Ook bevat de suite verschillende command line tools. Deze kunnen met behulp van scripts worden geautomatiseerd en worden gedraaid op systemen die niet zijn voorzien van een grafische interface. Daarnaast is de Vision Suite 1.0 voorzien van de GenTL Producer. Deze tool maakt het mogelijk toegang te verkrijgen tot de camera vanuit de GenTL Producer applicatie zelf of ieder third-party programma via de GenICam interface, ook als de software zelf de GigE Vision standaard niet ondersteund.

De Vision Suite is beschikbaar voor alle 64-bit versies van Windows en Linux. De software is gratis beschikbaar op de website van IDS.

Via: visionandrobotics.nl