Sony heeft onlangs de stekker getrokken uit de technische ondersteuning voor de robothond AIBO. Dit betekent in de praktijk dat eigenaren niet langer onderdelen voor de robot kunnen aanschaffen en de robot niet langer kunnen laten repareren, waardoor de robots het op termijn waarschijnlijk permanent zullen begeven. Sommige eigenaren blijken echter zo aan hun robot te zijn gehecht dat zij hun ‘overleden’ robothondjes een echte uitvaart geven.

Digital Trends meldt dat er onlangs zo’n uitvaart is geweest in de Chiba prefecture in Japan. Technici van A-Fun, dat zich richt op het repareren van AIBO’s, hield een uitvaart voor 19 AIBO hondjes die niet langer gerepareerd konden worden. Iedere AIBO was voorzien van een kaartje met daarop de gegevens van de eigenaar en de locatie waar de robot vandaan komt.

Sony’s AIBO robothondjes zijn zeer populair in Nederland. De robot werd in 1999 gelanceerd als speelgoed en werd in de jaren daarop een grote hit in het Aziatische land. De robot kan is onder andere in staat een eigen persoonlijkheid te creëren, waardoor iedere AIBO uniek is. Hierdoor krijgen zouden veel eigenaren een hechte band ontwikkelen met hun AIBO.

Via: visionandrobotics.nl