Het Internet of Things biedt flinke kansen voor de maakindustrie. De ontwikkeling kan helpen de productie van goederen te optimaliseren en de kwaliteit te waarborgen.

Dit stelt Kewill, leverancier van multimodale transportsoftware. IoT kan volgens het bedrijf allerlei voordelen opleveren voor productiebedrijven. Als voorbeeld noemt Kewill de mogelijkheid te beveiligen tegen ladingdiefstal. Door op ieder pakket of container een sensor aan te brengen kan de lading worden gevolgd via internet, waardoor direct alarm kan worden geslagen als een lading van de bedoelde route afwijkt. Dit kan veel tijd schelen, aangezien fabrikanten minder goederen hoeven te produceren om dezelfde hoeveelheid goederen bij klanten te krijgen.

Behandeling tijdens doorvoer of opslag

IoT kan daarnaast helpen nauwkeurig in kaart te brengen wat er tijdens transport met goederen gebeurd. Objecten kunnen namelijk in real-time worden gevolgd tijdens doorvoer of opslag. Hierdoor kan worden bevestigd dat goederen op de juiste temperatuur zijn en onder de juiste omstandigheden worden behandeld. Hiermee kunnen bedrijven aan hun klanten aantonen dat zij hebben voldoen aan operationele procedures.

Tot slot kan IoT ook helpen de consistente kwaliteit van goederen te garanderen. Offshore-sensoren en live-videobeelden kunnen bevestigen dat componenten echt zijn en niet zijn vervangen door goedkopere alternatieven. Met de inzet van IoT voor kwaliteitscontrole vermindert de kans op grote schandalen binnen het productieproces

Via: visionandrobotics.nl