Wie zelf aan de slag wil met een robot kan nu op Kickstarter de PLEN2 bestellen. PLEN2 is een kleine, relatief eenvoudige printer die in staat is kleine opdrachten uit te voeren. Zo kan de robot kleine objecten voor je dragen of ronddansen op je bureau.

PLEN2 is een robot die met behulp van een 3D-printer kan worden gebouwd. De robot wordt ontwikkeld door het Japanse PLEN Project Committee. Wie op Kickstarter de robot besteld krijgt een kit thuisgestuurd met alle benodigde printplaten, servomotors en accessoires om de robot zelf in elkaar te zetten. Hiervoor is geen technische kennis en naast een 3D-printers technische tools voor nodig.

20 centimeter hoog

De robot is nadat hij is geassembleerd ongeveer 20 centimeter hoog en weegt zo’n 600 gram. De robot heeft in totaal 18 gewrichten en is hierdoor zeer manoeuvreerbaar. De robot kan op allerlei methodes worden aangestuurd. Denk hierbij aan een smartphone of PC, maar ook aan allerlei sensoren die lichaamsbewegingen, gezichtsuitdrukkingen of zelfs hersengolven registreren. De robot is compatibel met de Arduino, wat betekent dat programmeurs zelf nieuwe functies aan de robot kunnen toevoegen.

Wie de robotkit nu besteld heeft het product naar verwachting in augustus in huis.

Via: visionandrobotics.nl