Technisch dienstverlener Leertouwer uit Barneveld maakt bekend de open zorgoplossing Conview Care te hebben ontwikkeld. De oplossing gebruikt hoge resolutie Mobotix-camera’s als slimme sensor.

Conview Care is een oplossing om zorgprocessen te ondersteunen met ICT-technologie. Het helpt zorginstellingen tevens om nieuwe verdienmodellen te vinden. Deze oplossing onderscheidt zich door de open integreerbaarheid, gebruik van slimme camera’s en het beheergemak. Conview Care wordt al toegepast bij diverse zorgorganisaties. Onder andere diverse locaties van Norschoten, Lelie Zorggroep en andere kleinschalige woonzorgcentra maken gebruik van de oplossing.

Zorgprocessen ondersteunen en verbeteren

Leertouwer is een leverancier van innovatieve zorgdomotica, die zorgverleners ondersteunen tijdens hun werk en processen helpen te verbeteren. Maar die ook bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor de cliënten. Conview Care integreert cameratoezicht met geluid- en bewegingsdetectie, via een smartphone app en managementsoftware. “Dankzij Conview Care hoeven zorgverleners geen rondes meer te lopen en worden cliënten tijdens de nacht niet onnodig gestoord”, vertelt Jasper Coppes, themaspecialist zorg & technologie bij Leertouwer.

“Wij gebruiken in de Conview Care oplossing Q25-camera’s, vanwege de hoge beeldkwaliteit en geïntegreerde functionaliteit”, vertelt Henk Hazeleger, manager business development en domotica bij Leertouwer. “Omdat die camera’s vooral ’s nachts observeren, zijn ze uitgerust met een hoge resolutie zwart/wit lens en een speciaal voor Q25-camera’s ontwikkelde infrarood ring. Met deze combinatie voegen wij onderscheidende waarde voor onze eindklanten toe.”

Via: visionandrobotics.nl