Een nieuwe robot is in staat combinatiesloten te kraken. Gebruikers plaatsen een cijferslot in de robot, waarna de robot alle mogelijke combinatie probeert. De robot kan hierdoor geheel autonoom binnen vijf minuten een slot openen.

De robot is ontwikkeld door de hacker Samy Kamkar, die de robot ‘Combo Breaker’ heeft genoemd. De robot is gericht op het kraken van ‘Master Lock’ sloten, een bepaald merk cijferslot waar een kwetsbaarheid in blijkt te zitten. Door kracht te zetten op het slot terwijl aan de draaiknop met cijfers wordt gedraaid kan aan de hand van de weerstand die ontstaat worden achterhaalt welke cijfers onderdeel zijn van de combinatie. Dit maakt het mogelijk in slechts acht pogingen de juiste combinatie te achterhalen.

Zoveel mogelijk combinaties schrappen

Met behulp van deze informatie heeft Kamkar de sloten geanalyseerd en zoveel mogelijk combinaties geschrapt. Hierdoor is een selecte verzameling ontstaan van combinaties waarmee de combinatiesloten vergrendeld kunnen zijn. De Combo Breaker maakt gebruik van deze kwetsbaarheid en kan hierdoor in slechts vijf minuten tijd de cijfercombinatie van alle goedkopere Master Lock sloten achterhalen.

De Combo Breaker kan door gebruikers zelf worden gebouwd. Kamkar heeft de blauwdruk voor zijn Arduino-gebaseerde robot vrijgegeven, waardoor gebruikers de robot zelf kunnen printen met een 3D-printer. Daarnaast heeft Kamkar ook de bijbehorende softwarecode vrijgegeven.

Via: visionandrobotics.nl