Landré zet op donderdag 21 en vrijdag 22 mei haar deuren open voor bedrijven uit de maakindustrie die zich wil oriënteren op productietechnieken voor de plaatbewerking, verspaning en 3D printen. 

Nieuwste Fanuc Robodrill boor-, frees- en tapcentrum

Robodrill Alpha D21LiA5Naast een vijftal Haas draaimachines en bewerkingscentra, heeft Landré het nieuwste Fanuc boor-, frees- en tapcentrum naar Vianen gehaald. Deze Robodrill Alpha D21LiA5, is de nieuwste generatie van de bekende Robodrill Alpha serie verticale boor-, frees- en tapcentra, die de machineleverancier al meer dan twintig jaar levert. Met de zeer compacte en uiterst robuuste uitvoering staan de Fanuc Robodrills bekend om hun hoge precisie, dynamiek en betrouwbaarheid. Met de nieuwe Robodrill Alpha D21LiA5 biedt Fanuc met BT-30 opname  een nog hogere nauwkeurigheid. Met de mogelijkheid voor uitbreiding met een 4e-as bewerkt de Robodrill werkstukken aan alle zijden. Ook benieuwd hoe snel de nieuwe Fanuc Robodrill freest, boort en tapt? Bezoek dan op 21 en 22 mei het open huis van Landré.

Ermak scharen en kantpersen

Ermak SpeedbendSinds Landré in 2010 is gestart met de verkoop en service van scharen, kantpersen en lasersnijmachines van de Turkse fabrikant Ermaksan, hebben deze machines zich bewezen als betrouwbare machines met een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Tijdens het open huis laat Landré de HGD hydraulische oscillerende schaar van Ermak zien; een zeer robuuste en eenvoudig te bedienen schaar met een stijve monoblok frame constructie. Daarmee is deze schaar niet alleen zeer geschikt voor het knippen van dikkere materialen maar laat het ook een lage kniphoek toe, waardoor de vervorming bij korte stroken minimaal is.

Daarnaast toont Landré een Ermak Speedbend 3 meter / 175 tons kantpers. De SpeedBend serie is ontworpen voor snelheid in combinatie met een hoge capaciteit en kwaliteit. De hoge bewegingssnelheid van de ram in combinatie met de extreem snelle achteraanslag zorgen ervoor dat de SpeedBend tot wel 2x sneller is dan andere kantpersen. Met een ruime keuze in besturingen, gereedschapsystemen, veiligheidssystemen en oplegarmen alsmede de beschikbaarheid van een plaatvolgsysteem en hoekmeetsysteem biedt Ermak gebruikers de mogelijkheid een machine a la carte samen te stellen.

Professional 3D printers

ProJet 4500Van de professionele 3D printers voor kunststof en metaalproducten zal de 3D printdivisie van Landré tijdens de open dagen drie ProJet printers van 3D Systems en de ConceptLaser Mlab metaalprinter demonstreren. Paradepaardje op het gebied van kunststof 3D printers is de ProJet™  4500, een full colour 3D printer die direct bruikbare, functionele onderdelen en samenstellingen in 3D opbouwt die niet degenereren en geen nabewerking vragen.

Daarnaast toont Landré ProJet™ HD 3500 MAX. Deze print complete functionele producten met bewegende onderdelen in hoge precisie. Waarmee deze 3D printer zeer geschikt is voor het printen van functionele testmodellen, design voorbeelden, rapid tooling, enz.

Nieuw is de ProJet™ 1200 desktop micro-SLA hars printer, specifiek ontwikkeld voor het printen van kleine, uiterst precieze, gedetailleerde onderdelen en gietpatronen voor sieraden, beeldjes, en onderdelen.

Voor kleine en middelgrote bedrijven die metalen onderdelen in hoge precisie en fijne structuren willen printen biedt Landré de Mlab Cusing R van ConceptLaser. De R uitvoering is naast het printen van producten uit metaalpoeder ook geschikt voor de verwerking van titanium en titanium legeringen in poedervorm.

Via: visionandrobotics.nl