Cyberdyne heeft een grote deal gesloten met de Haneda luchthaven in het Japanse Tokio. De luchthaven gaat robots van Cyberdyne inzetten om het serviceniveau en de beveiliging op peil te houden.

Onder andere een exoskelet wordt door Cyberdyne voor de luchthaven ontwikkeld. Het Hybrid Assistive Limb (HAL) systeem moet medewerkers gaan ondersteunen bij allerlei taken. Door signalen uit de hersenen van de gebruikers op te vangen en te analyseren kan het pak nagaan welke handelingen zij willen uitvoeren.

Belasting op lichaam verminderen

Het pak ondersteunt deze handelingen vervolgens door het overgrote deel van de belasting op het lichaam van de gebruiker over te nemen. Dit moet medewerkers op leeftijd in staat stellen relatief intensieve taken uit te voeren. Naast het exoskelet HAL werkt Cyberdyne ook aan schoonmaak- en transportrobots voor de luchthaven.

Met de robots speelt de luchthaven in Tokio in op de toenemende vergrijzing in Japan. De bevolking wordt steeds ouder, steeds minder kinderen worden geboren en de werkende bevolking krimpt steeds verder. Robots worden gezien als een oplossing voor dit probleem aangezien zij geautomatiseerd allerlei taken kunnen uitvoeren.

Via: visionandrobotics.nl