SoftBank start zaterdag 20 juni met de verkoop van de Pepper robot. Pepper is een humanoïde robot die de emoties van mensen kan begrijpen, grappen maakt en kan dansen.

Pepper is vooral bekend om zijn menselijke gedrag. Zo kan de robot grapjes maken, dansen en inspelen op de emoties van gebruikers. Om dit gedrag te kunnen vertonen is Pepper uitgerust met ruim 20 motors en zeer flexibele armen. De robot is ontwikkeld door het Franse Aldebaran Robotics, een dochteronderneming van SoftBank.

Interesse vanuit het bedrijfsleven

De robot is oorspronkelijk ontworpen voor families en ouderen. Inmiddels is er echter ook vanuit het Japanse bedrijfsleven interesse in de robot. Bedrijven kunnen de robot aanschaffen, maar ook als part-time kracht inhuren. Dit kost 1.500 yen, omgerekend zo’n 10 euro, per uur.

Bloomberg meldt dat de robot is voorlopig alleen in Japan beschikbaar en gaat voor 198.000 yen (ruim 1.400 euro) over de toonbank. SoftBank zou de robot onder kostprijs afsluiten en vertrouwen op de appwinkel voor Pepper om inkomsten te generen. Om toegang te krijgen tot deze appwinkel hebben klanten een abonnement nodig, dat beschikbaar is voor 14.800 yen (zo’n 105 euro) per maand. Klanten krijgen met dit abonnement ook toegang tot cloud-gebaseerde spraakherkenning.

Via: visionandrobotics.nl