SparkFun Electronics, leverancier van onderdelen en kennis voor elektronische apparaten, organiseert de zevende editie van de jaarlijkse Autonomous Vehicle Competition (AVC). Op zaterdag 20 juni 2015 gaan een dozijn teams afkomstig van over de hele wereld met elkaar de strijd aan in een race met zelfgemaakte voertuigen en in robot battles.

Met het event op het hoofdkantoor van SparkFun in Niwot, Colorado in de Verenigde Staten wil SparkFun ingenieusiteit en inventiviteit stimuleren. Team leggen met een zelfgemaakte robot een vooraf bepaald parkoers af, waarop de robots allerlei obstakels en uitdagingen moeten overwinnen zonder tussenkomst van de mens.

Recordaantal teams

Dit jaar neemt een recordaantal teams mee aan de wedstrijd. Deze teams gaan de strijd aan in verschillende categorieën, waaronder ‘Non-Traditional Locomotion’, ‘Doping’ en ‘Micro’. De winnaar van deze categorieën gaan naar huis met een geld prijs. Daarnaast kunnen deelnemers ook kleinere prijzen winnen in categorieën zoals de keuze van onze technici, best ontworpen voertuig en de Kill Switch Award.

Daarnaast gaan robots op AVC met elkaar de strijd aan in robot battles. De robot vechten tot de dood; de overlevende robot wint. De regels van de wedsite zijn gebaseerd op SPARC, Standardized Procedures for the Advancement of Robotic Combat.

Via: visionandrobotics.nl