Virgin Atlantic is een proef gestart met wearable technologie voor technici. De luchtvaartmaatschappij gebruiken slimme brillen, tablets, smartphones en smartwatches van Sony bij het onderhouden en repareren van vliegtuigen.

De luchtvaartmaatschappij experimenteert met het gebruik van de SmartEyeglass Developer Edition SED-E1 slimme bril en de SmartWatch 3 van Sony. Het is niet bekend welke tablets en smartphones gebruikt worden. De proef duurt in totaal acht weken en vindt plaats op London Heathrow.

Betere communicatie en minder papierwerk

In het experiment wordt onderzocht hoe wearables kunnen worden gebruikt om in real-time te communiceren tussen het technische team aan boord van het vliegtuig en het technische team op de grond. Technici kunnen tijdens onderhoudsbeurten aan boord van het vliegtuig blijven, wat veel tijd scheelt.

Daarnaast moet ook de papierwinkel die bij het onderhouden van vliegtuigen komt kijken met behulp van de technologie worden teruggedrongen. De apparaten moeten papier in een aantal processen overbodig maken.

Technici van Virgin Atlantic experimenteren met wearables

Via: visionandrobotics.nl