Technische Industriële Vakbeurs (TIV) is de vakbeurs voor de maakindustrie. TIV wordt groter, overzichtelijker en innovatiever. U bent van harte welkom op 19, 20 & 21 september 2017 in Evenementenhal Hardenberg. U kunt circa 225 exposanten verwachten op het gebied van grondstoffen en materialen, industriële toelevering, industriële automatisering, industriële productietechnieken, digitalisering, aandrijf- en besturingstechnieken en personeel & organisatie.

De hogescholen Windesheim, Stenden en Saxion verbinden zich dit jaar aan TIV. Ze presenteren op de beurs hun initiatieven: Green PAC en TechForFuture. Green PAC is een initiatief tussen Windesheim en Stenden Hogeschool en wordt gezien als de kenniskatalysator in de chemische- en kunststofindustrie. TechForFuture werkt samen met hightech bedrijven die hun kennis op High Tech Systemen en Materialen willen ontwikkelen en is een initiatief van Windesheim en Saxion Hogeschool.

3DPrintEU met Industrial printing

Verder is Green PAC founding partner van 3DPrintEU (het event van Noord-Nederland op het gebied van 3D-printen en -scannen). Door deze samenwerking verhuist 3DPrintEU ook naar TIV. Het is de vijfde editie van dit event, maar nog nooit eerder werd het gehouden op TIV. U kunt op 20 september (beursdag 2) kiezen uit een gevarieerd programma van lezingen en workshops. Hoofdthema van deze editie: Industrial printing.

Cadac Experience

De samenwerking met de Cadac Group zorgt voor meer beleving op de beursvloer. Cadac Group presenteert op TIV een Experience waar u hands-on aan de slag kunt gaan met een proces van design, engineering, productie en assemblage. Aan de hand van een leuke gadget wordt u tijdens de Cadac Experience meegenomen in The Future of Making Things.

Kennisprogramma

Mechatronica & Machinebouw organiseert een volledig kennisprogramma. Thema’s als Smart Industry, Food Industry en Artificial Intelligence worden uitgebreid besproken. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van TIV. Ook de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) organiseert tijdens TIV een kennisprogramma gericht op Food Industry en Smart Industry. Diverse gerenommeerde sprekers hebben zich aangesloten bij het kennisprogramma van de NVDO.

(Inter)nationaal matchmaking event

De samenwerking met Kamer van Koophandel en Enterprise Europe Network biedt kansen om (inter)nationale contacten te leggen en te netwerken. Op 20 en 21 september vindt het B2B Matchmaking event plaats in hal 5. Zo komt u in contact met (inter)nationale bedrijven, onderzoekers en andere potentiële klanten uit Europa die geïnteresseerd zijn in projectontwikkeling, uitbreiden van hun netwerk en business development.

Boek uw gratis tickets op www.evenementenhal.nl/tiv-hb

Via: visionandrobotics.nl