WAGNER introduceert een slagmeter voor het nieuwe 2K-SMART meer componenten mengsysteem. Deze slagmeter wordt al langer ingezet in het TwinControl meng- en doseersysteem.

Afhankelijk van het materiaal worden in meng- en doseersystemen gewoonlijk slagmeters, tandwiel- of Coriolis-flowmeters gebruikt voor de stroomingsmeting, wat nodig is om een hoogwaardige afwerking te verzekeren. Wat mengsystemen met automatische harderdoseercontrole betreft, biedt de markt hoofdzakelijk tandwiel- of massaflowmeters (Coriolis) aan. Deze blijken niet altijd ideaal, vooral als er gewerkt wordt met materialen met een hoge viscositeit die een hoog vastestofgehalte hebben. Dit komt omdat er meer slijtage is door het contact met het materiaal tijdens de stroomingsmeting. Bovendien moet het meetsysteem constant schoongemaakt worden.

Slagmeter

Dit probleem lost WAGNER op met de slagmeter die het introduceert voor de nieuwe 2K-SMART meer componenten mengsysteem. Deze slagmeterheeft wordt al langer ingezet in het TwinControl meng- en doseersysteem. “De slagmeter berekent de doorstroomsnelheid aan de hand van de pompslag. Dat betekent dat hij niet in contact komt met het materiaal. Daardoor wordt slijtage beperkt en zijn er minder schoonmaakkosten”, verklaart Carsten Ludwig, Senior Product Manager Liquid bij WAGNER.

De 2K SMART kan niet alleen als 2K-meng- en doseersysteem gebruikt worden, maar kan ook als 3K-meng- en doseersysteem geconfigureerd worden. Ook het derde component wordt automatisch toegevoegd en gedoseerd. Dat betekent bijvoorbeeld dat het materiaal automatisch verdund kan worden. “Op die manier bespaart de gebruiker ongeveer een half uur per 30 liter verpakking. Dat is heel wat. Bovendien is het proces betrouwbaarder omdat er geen mengfouten zijn en er altijd exacte mengverhoudingen gebruikt worden”, zegt Carsten Ludwig. Het 2K-SMART systeem wordt volledig gemonteerd geleverd.

Verschillende toepassingen

De 2K SMART kan voor verschillende toepassingen worden samengesteld. Zo is er bijvoorbeeld een versie beschikbaar voor het verwerken van zuurhardende laksystemen. Het systeem is ook geoptimaliseerd voor integratie met geautomatiseerde systemen. Met behulp van een online configurator kan WSB Finishing Equipment het meng- en doseersysteem optimaliseren om aan de behoeften van de klant te beantwoorden. Vervolgens wordt het volledig geassembleerd geleverd en kan het meteen in gebruik worden genomen.

Via: visionandrobotics.nl