De zorgsector kan veel baat hebben bij cloudgebaseerde robots. Hierbij worden robots die autonoom te werk gaan gecombineerd met cloudgebaseerde elementen, waardoor onder andere on demand diensten kunnen worden geleverd.

Dit stelt Frost & Sullivan in het rapport ‘Innovations in Cloud Robotics’. Robots worden in hoog tempo omarmd in allerlei sectoren, waaronder ook de zorgsector. Het onderzoeksbureau ziet door deze ontwikkeling ook de behoefte toenemen aan methodes om robots op afstand via internet te kunnen beheren. De cloud kan hierbij uitkomst bieden.

‘Een nieuwe wereld van cloud robots’

Daarnaast kan ook rekenkracht uit de cloud worden gebruikt om de mogelijkheden van robots uit te breiden. Robots kunnen via internet over een grote hoeveelheid rekenkracht beschikken, die niet in de robots zelf aanwezig hoeft te zijn. Deze kunnen hierdoor energie-efficiënter en productiever werken. Nieuwe ontwikkelingen in cloud computing kunnen volgens het onderzoeksbureau een ‘nieuwe wereld van cloud robots’ toegankelijk maken. Frost & Sullivan verwacht dat we in 2017 echt veel zullen merken van deze nog relatief nieuwe ontwikkeling.

Frost & Sullivan stelt dat cloud robotics vooral populair zal worden in de zorg, transportsector, op de consumentenmarkt en de maakindustrie.

Via: visionandrobotics.nl