Het Korea Advanced Institute of Science and Technology wint de DARPA Robotics Challenge. De HUBO-robot van het team wist het volledige parcours met opdrachten in 44 minuten af te ronden en was hiermee het snelst.

HUBO is 180 centimeter hoog en heeft een gewicht van 80 centimeter. HUBO staat voor humanoid robot. De robot is ontwikkeld door professionals van Humanoid Robot Research Center en Rainbow Corporation.

Running Man Atlas

De Running Man Atlas van het Amerikaanse Institute of Human and Machine Cognition is geëindigd op de tweede positie. De robot wist het parcours af te leggen in vijftig minuten en was hiermee zes minuten langer dan HUBO. Running Man Atlas is 190 centimeter lang en weegt met 175 kilo fors meer dan HUBO.

Ook de nummer drie, CHIMP, is met ruim 200 kilo niet bepaald een lichtgewicht. De robot van Tartan Rescue, een team van de Amerikaanse Carnegie Mellon University, wist alle opdrachten van de DARPA Robotics Challenge in ruim 55 minuten te volbrengen. CHIMP is met een lengte van 150 centimeter de kleinste van de drie robots.

Via: visionandrobotics.nl