Yumi van Ometo is een desktoprobot of digitale assistent. Een belangrijkste feature is de Amazon’s Alexa Voice Dienst (AVS) waarmee je de robot van alles kunt vragen en die ook gebruik wordt in de Amazon Echo. Aandachtspunt hierbij is dat de Nederlandse taal nog niet beschikbaar is. Veel van de functionaliteit lijkt op de Buddy robot.

Yumi gebruik

Yumi beschikt over “tablet functies”en meer. De robot is beschikt over een bluetooth-speaker waarmee muziek services als Spotify, Pandora,TuneIn of Amazon Music geluisterd kunnen worden

Yumi desktop robot

 

  • Yumi beschikt over een 5 touchscreen -scherm met een resolutie van 720p waamee je de desktoprobot kunt bedienden en de robot een glimlach op het scherm kan laten zien.
  • U kunt Youtube of Netflix video’s afspelen op uw HDTV door Yumi aansluiten via de HDMI-poort.
  • Ook is er een camera, met een resolutie van vijf megapixel, aanwezig, waarmee Yumi gebruikers in staat stelt te videobellen. De camera kan tevens gebruikt worden voor in bewaken van het huis
  • LED’s met verschillende kleuren licht op basis van meldingen en waarschuwingen
  • Navigatie :De yumi robot kan zelf bewegen dankzij de wielen aan de onderkant maar er is nog weinig bekend over de navigatie mogelijkheden.

Beschikbaarheid

Uitlevering van Yumi start in maart 2017 met een vanafprijs van $349. Bestellen kan vanaf 15 bovember op indigogo.

Bron : The Verge – omate-yumi-robot

Via: robots.nu