Een robot in de vorm van een teddybeer of een konijn die gezichtsherkenning gebruikt om de blik van degene die kijkt te identificeren en natuurlijk aangesloten op het Google netwerk om via kunstmatige intelligentie met de gebruiker te communiceren.

Patent

Of deze robot er daadwerkelijk komt is nog maar de vraag. Google roert zicht echter wel op de achtergrond. Recentelijk werd een andere patentaanvraag bekend waarbij Google heeft een patent ingediend voor een robot die meerdere persoonlijkheden (met name beroemheden) kan aannemen.

Knuffelrobot

De combinatie van een robot in een aangename versie, dier of pop, met intelligentie via een netwerk komen we regelmatig tegen de laatste maanden. IBM watson (A.I.) in combinatie met robot pepper of in combinatie met de donsaurus van cogni toys. De bekende barbie pop die met behulp van spraakherkenning en conversatie intelligence technologie (ontwikkeld door ToyTalk San Francisco) zal luisteren naar wat kinderen zeggen tegen haar, en zal reageren met de juiste antwoorden of vragen.

 

Privacy

De grootste uitdaging voor al deze robot toepassingen zal de privacy zijn. Enerzijds om kinderen te beschermen die nog onvoldoende alert zijn wat ze delen, anderzijds omdat dergelijke knuffelrobots continue aanstaan en daarmee gegevens ontvangen die niet voor gebruik bedoeld zijn.

Bron : gizmodo – googles designed an intelligent robot teddybear

Via: robots.nu