Yaskawa Electric opent de deuren van Robot Village, een dorp waar bezoekers allerlei robottechnologie kunnen zien en uitproberen. Het kroonstuk van het dorp is het Yaskawa Innovation Center, waar pakweg 50 robots te zien zijn die ingezet worden in de zorg, maakindustrie en andere sectoren.

De Japanse media meldt dat Robot Village in totaal 10 miljard Yen, omgerekend ruim 71 miljoen euro, heeft gekost. Het dorp is gebouwd ter ere van het honderdjarige bestaan van Yaskawa Electronics. Het bedrijf wil met behulp van het dorp onder andere kinderen laten kennismaken met robots en hen kennis op laten doen die zij niet op school krijgen aangeleerd.

Naar verwachting brengen ongeveer 20.000 mensen jaarlijks een bezoek aan Robot Village. Yaskawa Innovation Center is overigens alleen toegankelijk voor bezoekers die zich vooraf hebben aangemeld. Het centrum is gericht op groepen van 10 tot 60 bezoekers. Bezoekers moeten minimaal in de vijfde klas zitten, wat in Japan betekent dat kinderen minimaal 10 jaar oud moeten zijn om het centrum te kunnen bezoeken.

Via: visionandrobotics.nl