Het bedrijf Suitable Technologies verkoopt telepresence robots. In hun winkel in Palo Alto (Silicon Valley) hebben ze de perfecte demonstratie van hun product. Er werken geen mensen fysiek in de winkel, het personeel zit thuis en is in de winkel via een telepresence robot.

Telepresence robot

De medewerkers loggen elke ochtend in op hun Beam robot, doen via Wifi de deur open en de verkoop kan beginnen. Soms staan twee verkoper samen op de stoep ‘omdat het binnen wat claustrofobisch wordt’. Langslopend winkelpubliek wordt vrolijk gegroet en als er een klant de winkel in loopt wordt hij netjes geholpen. Dat de medewerker thuis zit valt na 5 minuten amper meer op.

De klanten die ze voor ogen hebben zijn drukke ondernemers die vaak op twee plaatsen tegelijk moeten zijn. Een telepresence robot is dan een prima oplossing. Weliswaar is het huidige model prijzig (20.000 dollar) maar dat is de tijd (en het vliegticket) ook.

De volgende versie van de robot zal nog maar 5.000 dollar kosten en wellicht een heel nieuwe klantenkring aanspreken. We waarderen in ieder geval dat Suitable zijn eigen product op deze manier durft te verkopen. En als iemand nou zo’n robot oppakt en ermee naar huis wandelt? Dan belt de medewerker de politie en zegt dat hij net uit zijn eigen winkel gestolen is. 

Via: robots.nu