Dassault Systèmes gaat 3D-simulatietools voor elektromagnetische straling van CST integreren met het 3DEXPERIENCE-platform. Computer Simulation Technology (CST) is de ontwikkelaar van CST STUDIO SUITE en richt zich op klanten in de hightech, transport & mobility, aerospace & defense, maakindustrie en andere markten. De samenwerking tussen Dassault Systèmes en CST moet leiden tot betere multifysische simulatieoplossingen voor het creëren en ontwerpen van slimme objecten.

Het Internet of Things leidt ertoe dat apparaten, auto’s en gebouwen steeds meer digitale interactie kunnen hebben met hun omgeving. In 2020 bestaat deze markt naar verwachting uit zo’n 26 miljard apparaten. Die connectiviteit kan echter ook tot elektromagnetische interferentie tussen apparaten leiden, of andere onbedoelde gevolgen voor de productprestaties, -betrouwbaarheid en -veiligheid.

Elektromagnetisch gedrag

De combinatie van Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform met CST STUDIO SUITE, biedt klanten de mogelijkheid om elektromagnetisch gedrag te modelleren en te analyseren in een brede frequentieband. Daarmee kunnen zij beter de multifysische uitdagingen van onder andere hybride voertuigen en draagbare elektronica oplossen.

Simulaties spelen een steeds grotere rol bij productontwikkeling. Vanaf het eerste concept tot en met de engineering, validatietesten en operationele gebruik. Simulatie van elektromagnetisch gedrag is belangrijk voor de harmonisering van de interactie tussen producten en hun omgeving.

Dassault Systèmes en CST bieden de mogelijkheid om elektromagnetisch gedrag te modelleren en analyseren

Via: visionandrobotics.nl