3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes neemt Modelon over. De technologie van Dassault Systèmes Dymola wordt al langer gecombineerd met de content en services van Modelon bij de ontwikkeling van nieuwe generatie elektrische en hybride auto’s, zoals de BMW i3 en i8.

DassaultSystemesModelon bedrijf is gespecialiseerd in 3D-content en tools voor het sneller modelleren, simuleren en testen van complexe systemen in de transport- en mobiliteitsmarkt. Modelon’s 3D-content voor systems engineering maakt de impact van designkeuzes en -wijzigingen inzichtelijker en daardoor het ontwikkelingsproces efficiënter.

Internet of Things

Het Internet of Things gaat de levensstijl van mensen sterk beïnvloeden. Autonoom rijdende auto’s zijn daarvan een voorbeeld. Daarvoor moeten hun geïntegreerde systemen echter probleemloos kunnen samenwerken. In 2030 maakt elektronica waarschijnlijk al zo’n 50% van de ontwikkelkosten van nieuwe auto’s uit. In 2021 rijden er naar verwachting 12 miljoen elektrische auto’s in de wereld. Om deze te kunnen bedenken, definiëren en vormgeven verwacht Dassault Systèmes dat modelgebaseerde systems engineering steeds belangrijker wordt. Die methode creëert virtuele producten en gebruikerservaringen die feilloos hun toekomstige echte exemplaren representeren.

Modelon heeft eigen modulaire, multi-fysische content ontwikkeld op basis van de open standaard modelleertaal Modelica. Met deze content kan de industrie in plaats van een ‘digital mock up’ een ‘functional mock up’ ontwerpen. Het Modelon-portfolio geeft inzicht in alle prestaties en interacties van producten en systemen. Vanaf hun opslaglocatie van elektrische energie tot en met de distributie ervan naar alle onderdelen. Met dit inzicht wil Dassault Systèmes de virtuele productontwikkeling in de transport- en mobiliteitsmarkt versnellen.

Modelica modelleertaal

Dassault Systèmes ondersteunt al jarenlang het gebruik van de Modelica-modelleertaal voor systems engineering in de kern van de CATIA-software. Met de acquisitie van Modelon wil het bedrijf sterker inzetten op intelligent productontwerp. Eerdere acquisities in deze richting waren de Greensoft embedded systems development-oplossingen in 2010 en Dynasim’s Modelica gebaseerde modelleer- en simulatieoplossingen in 2006.

Via: visionandrobotics.nl