Een bezoek aan een museum kan een leuk uitje zijn. Voor wie hier echter geen tijd voor heeft biedt het M.H. de Young Museum in San Francisco uitkomst. Bezoekers kunnen met behulp van robots via internet een rondleiding krijgen door het museum.

Dit meldt CBS News. De robots nemen digitale bezoekers mee in een rondleiding door het museum. Hierbij kunnen gebruikers via een scherm op de robot communiceren met bezoekers die daadwerkelijk in het museum aanwezig zijn. Dit moet de ervaring die digitale gebruikers krijgen zo dicht mogelijk bij een echt bezoek aan het Young Museum brengen.

Henry Evans

De robots zijn bedacht door Henry Evans, een voormalig leidinggevenden uit Silicon Valley die in 2002 na een beroerte bijna volledig verlamd is geworden. Evans kan vandaag de dag alleen nog zijn hoofd en één vinger bewegen. Dit is dan ook waar de voorliefde van Evans voor robots is ontstaan. Robots stellen hem namelijk in staat betrokken te blijven bij de wereld.

Het Young Museum zou in eerste instantie vraagtekens hebben gehad bij de inzet van robots, waarbij het museum vooral bezorgd was dat de aanwezigheid van robots bezoekers zou afleiden. De eerste reacties op de robots zijn echter positief.

Digitale bezoekers van het M.H. de Young Museum in San Francisco kunnen van een robot een rondleiding krijgen

Via: visionandrobotics.nl